Mi historia personal en pocas palabras

Me considero afortunado de haber "despertado" a una realidad más profunda (siempre misteriosa) que lo que ven mis ojos o escuchan mis oídos. Me siento maestro de nada y con mucho que aprender. Llevo una vida ordinaria que es extraordinaria. Me siento afortunado de haber descubierto el coaching en un momento de mi vida en que buscaba mi "vocación".

Mi currículum más mundano

arrow
Comprueba si eres coacheableY pide hora para tu sesión de prueba
arrow

Esta es mi historia con detalle (para los más curiosos 🙂

(Si alguna vez escribes tu história, recuerda que no son tan importantes los hechos como la interpretación que damos a los mismos)

Durante mis primeros 30 años me sentí como un barco sin rumbo y a la deriva

Nací en la luna llena de Tauro del 74, astrológicamente en la misma fecha que nació y murió Siddharta Gautama (Buddha). Pero ni mis padres fueron reyes ni considero que tuve una vida fácil durante mis primeros años.  Me sentía como un barco a la deriva que perdía agua y sin saber por dónde o cuál era la causa de mis inseguridades, miedos, etc. A raíz de un "sueño" que tuve en un verano de 1993 mi vida fue un proceso de auto-descubrimiento intenso. Fui aceptando más de mi, sanando viejas heridas y transformando creencias. Y llegó el día en que entendí que formándome como coach profesional podría ayudar a otras personas...

Ainoa

Gracias Sergi!!!
Sergi, tenerte de compañero de viaje interior ha sido una super experiencia. Has sabido tocar los puntos precisos, en el momento preciso, llevándome a navegar por mares totalmente desconocidos. Y sigo viajando… y descubriendo. Eres un gran coach!!!! Besos.

Ainoa - Coach profesional

A continuación sigo narrando pero en mi idioma materno (català)

Durant molts anys m'he sentit com que no encaixava en aquesta societat

Recordo que als 5 anys em feia por jugar amb els nens perquè els veia com uns salvatges que cridaven i feien espentes. Ja des de petit tenia pors, vergonyes, i timidesa.

Durant la meva adolescència tenia fama de bon estudiant, disciplinat i molt esportista, però en el fons em sentia un patito feo. Recordo comprar-me un llibre sobre 'cómo vencer su timidez' per què em posava vermell molt fàcilment (sobretot al intentar parlar amb noies que m'agradaven). Recordo anar de colònies amb 17 anys i vaig acabar dormint amb dos nois que ningú volia (un tenia un defecte a les cames i era calvo i l’altre era un noi que feia pudor). Per un costat em sentia malament de que ningú volgués dormir amb ells, i per un altre costat, suposo que la 'majoria' també veien raret algú que preferia 'Mozart' abans que 'els Pets', 'fer judo i karate' abans que 'anar a la discoteca idesfassar-se', o 'fer una hora de gimnàsia a les 6 del matí' abans que 'dormir'.


Als 18 anys vaig pensar per un moment que em farien fora de la carrera...

Era al desembre de 1992, durant el primer semestre de carrera d'empresarials a ESADE quan vaig experimentar per primera vegada l'estrés. El motiu: no només vaig suspendre per primera vegada a la meva vida, sinó que em van suspendre totes les assignatures menys una. Però el pitjor era que no entenia per què m'havien suspès, doncs sortia dels exàmens creient que m'havien anat 'bé'. M'estressava el fet que no sabia com havia d'estudiar, i m'aterrava la idea que si no aprobava, em quedarien pel Setembre, i si al Setembre no les aprobava totes, les normes deien que no podria continuar amb la carrera (em podien fer fora de la carrera). Recordo aquell hivern com algo molt dur...fins que un dia, uns pocs mesos després, va passar una cosa que va canviar la meva vida...

Vaig començar a treballar la ment i l'energia

Vaig tenir un "somni" en que un home em parlava sense moure els llavis i m'explicava moltes coses de mi i de la vida (mentre sentia un amor que no podia suportar en el meu cos de tan intens que era). Quan em vaig despertar no recordava res del que m'havia explicat aquell home, però algo havia canviat dins meu...i no va ser fins al cap d'alguns dies que em vaig adonar. Va ser mentre anava caminant per un carreró de St. Cugat (on vivia) i vaig passar per davant un centre de ioga. Em vaig quedar aturat observant aquell aparador amb una estatua d'un elefant dançaire, uns mocadors de seda de colors, uns símbols extranys... Com que no entenia què carai era allò del ioga vaig decidir entrar a preguntar. Resulta que en aquell moment estava el professor disponible (en Carles Claramunt) i em va acompanyar a la sala de treball, va posar un estil de música tranquila que no sabia classificar, va encendre una espelma i un incens, i vam estar parlant uns minuts...i recordo una frase que em va dir i que va revolucionar la meva vida. En Carles em va dir:

Sergi, pensa que els animals més intel.ligents son aquells que respiren més a poc a poc.

Aquella frase em va tocar per dins. Amb l'estrés que tenia i la por a que em fessin fora de la carrera, vaig pensar que necessitava millorar la meva intel.ligència. Així que vaig començar a prendre consciència de la meva respiració, i vaig començar també a treballar amb molta disciplina la meva ment. I això poc a poc em va portar a descobrir i treballar altres temes, com l'energia...

I després vaig passar per una etapa de meditació i de búsqueda més espiritual

Vaig treure'm la carrera d'ESADE sense cap problema, i si haguéssis estat al meu costat durant aquells anys m'haguéssis vist llegint més llibres sobre temes alternatius que llibres propis de la carrera d'empresarials. Per això vaig decidir fer una tesina de final de carrera anomenada 'ManageZen: un estil alternatiu de Management', on explicava que el millors managers es guien més per la intuïció que per l'anàlisi i la llògica.
Van ser 10 anys intensos de búsqueda de mi mateix que va culminar al 2003 amb un viatge a la India. Tota aquesta etapa va servir-me per donar-me compte que a la vida hi havia molt més que el que veuen els nostres ulls i ens expliquen a l'escola; que la búsqueda de la 'il.luminació' és una trampa de l'ego; i que la meva personalitat tenia moltes ferides que sanar i una auto-estima molt baixa.

Acabada la búsqueda interior, vaig guanyar auto-estima i em vaig integrar en aquesta societat però encara sentía un buit en el meu interior

Durant els següents anys vaig passar d'una vida de 'búsqueda interior' a una vida d'acceptació de la meva realitat humana, i de sanar velles ferides emocionals (especialment la relació amb el pare i la mare i la relació amb el meu 'nen' interior). Vaig aconseguir estabilitzar-me en una feina, vaig trobar parella (amb qui tindria 2 fills), vaig viure tocant més amb els peus al terra i vaig anar guanyant en auto-estima i confiança.

Però arribar a aquesta estabilitat i equilibri no va ser tampoc un camí fàcil. Era el 2007, i des del punt de vista 'social' la meva vida era correcte. Treballava en una empresa privada de prestigi. Però sentia un buit enorme en la meva vida. Anava a treballar amb el cos, però no amb la ment ni amb l'ànima. Sentia buidor tot al meu voltant. Les converses amb els companys de feina eren superficials. Em sentia sol i desaprofitat. I en la meva situació, no sé què hauries fet tu, però em sentia tan 'perdut' que vaig decidir resar durant 30 dies.

Comprueba si eres coacheableY pide hora para tu sesión de prueba

Vaig haver de treballar el meu ego i d'acceptar els meus límits

Recordo inclús alguna vegada tancat dins el lavabo de la feina, quan la desesperació i el dolor era quasi insuportable, vaig buscar dins el meu SER més profund i savi la resposta:

SER, sisplau ensenya'm què he vingut a aprendre. Si és aquí on vols que estigui, sisplau, mostra'm l'aprenentatge. Vull passar aquest capítol, i sé que no podré passar de pàgina fins que no hagi après la lliçó.

I poc a poc, vaig anar comprenent quin era el meu aprenentatge en aquella feina. Vaig comprendre que m'havia deixat enlluernar pel 'poder', per l'aparença de poder. En aquella empresa tots semblaven aspirar a 'escalar' cap amunt, buscant reconeixement extern i 'poder' jeràrquic. I jo també havia 'caigut' en aquella trampa de l'ego, ambicionant secretament 'ser algú' amb més 'poder' que la resta de companys.

Un cop em vaig adonar del 'joc' que estava jugant inconscientment, les coses van començar a canviar...Vaig inclús canviar de feina al cap de 4 mesos (què és on treballo actualment als matins). Però el més important va passar abans que canviés de feina...i és que un bon dia (havien passat 2 o 3 mesos des de que vaig acabar aquell període de resar), vaig sentir curiositat per una paraula. No sé si la deuria haver escoltar en alguna conversa, o si simplement va aparèixer dins el meu cap...la qüestió és que la paraula per a mi era nova i m'atreia...

Finalment vaig trobar la meva vocació

La paraula era 'coaching'. Vaig anar a internet i vaig trobar el telèfon d’una associació española de coaching. Vaig trucar i vaig parlar amb dos coaches, que em van intentar explicar què era el coaching però realment no els vaig comprendre. Així que vaig decidir apuntar-me a un curs de coaching. I vaig sentir la necessitat de pagar íntegrament tot el curs (format per 6 mòduls) mentre que el més sensat hagués estat pagar només el primer mòdul...

Va ser durant el segon dia del curs de coaching que vaig tenir una experiència que tornaria a marcar la meva vida. Fent una pràctica de coaching amb un altre alumne, em va fer una pregunta i en aquell moment vaig veure la cara del meu company transformar-se en la cara d’algú conegut (era JO però un “altre” jo més savi, no era el jo que veig al mirall cada matí, però era JO). Era com un Mestre. En aquell moment vaig comprendre què era el coaching: era una forma de fer-te veure el teu potencial interior, una manera de fer-te sintonitzar amb la teva Saviesa interior. Vaig sortir d’aquella classe amb una sensació d’haver descobert algo molt important. I mentre conduïa per tornar a casa, vaig tenir un “flash” també important: vaig donar-me compte que el “coaching” era la resposta a les meves oracions d’uns mesos anteriors.

La resta de la història ja deus intuir com continúa...em dedico a formar-me com a coach en dues escoles diferents i començo a exercir. I si segueixo fent coaching és per que sento passió (com també m'apassiona bojament ensenyar). En cada sessió descobreixo una part de mi en la vida del meu client. Una part que necessita Llum o ser estimada. I poder transformar aquestes parts meves (i del meu client) em fa créixer.


Rumbo a la Verdad, al Amor y a la Sabiduría

Comprueba si eres coacheableY pide hora para tu sesión de prueba
Milagros Fernández,

He aprendido diferentes y positivos caminos hasta entonces desconocidos.

Ha sido una experiencia muy constructiva, he encontrado no uno sino diferentes rumbos para liberar inseguridades y conseguir autoestima. Ha sido un placer haberte conocido. Un abrazo. .

Milagros Fernández, Auxiliar de Clínica
Mar,

Lo que me encanta de tu coaching es que profundizas en el Ser de la persona.

Haces que contacte con mi ser más espiritual y emocional. Sergi, para mi ha sido un proceso muy importante, he hecho clic en muchas cosas que necesitaba para poder crecer. No dudes que seguiremos el proceso de mi crecimiento, para mi es y ha sido más importante de lo que he mostrado. Gracias Sergi.

Mar, Coach Profesional
Marc

El més significatiu és que tu mai m’has dit allò què hauria de fer, t’has estalviat de donar-me cap consell.


M’has fet preguntes, potser preguntes obertes, neutres, objectives, però ara entenc que pensades i intuïdes, focalitzades a separar el gra de la palla, a descobrir allò veritablement essencial i que m’han fet obrir el cor, m’han remogut per dins i han despertat la meva consciència d’una manera brutal. M’has guiat i també acompanyat, en un curt però importantissim moment del meu creixement personal. Això es tot allò que m’emporto. I per aquest motiu, com m’he dut la saca plena, sempre tindràs tota la meva gratitut.

Marc, Empresari
Bruna Roma

Canvi de perspectiva.

El coaching m’ha donat eines per desvincular-me d’emocions i pensaments desencoratjadors. Dic ‘desvincular’ perquè no me n’he desfet. Però ja no són els protagonistes de la meva vida (si més no quan me n’adono). I això obre un ventall enorme de possibilitats. En Sergi m’ha ensenyat les eines per identificar aquestes emocions, reconèixer-les i continuar endavant. El millor de tot és que ho ha fet a través de preguntes senzilles, exercicis simples. Crec que és gràcies a aquesta simplicitat que les tinc presents al meu dia a dia.

Bruna Roma - Estudiant de Medicina
Comprueba si eres coacheableY pide hora para tu sesión de prueba